En stövarjägares liv

Alla inlägg den 24 september 2009

Av stovarjagaren - 24 september 2009 15:37


  

Många som tycker att vi jägare med hund ska byta "hobby" och börja samla frimärken istället för att gnälla över att det finns varg i vårt land, har nog inte förstått hur viktigt det är för oss att få jaga med löshund. Nästan alla jägare med hund har haft det i flera generationers släkten och det har bildats en kultur, en kultur som är mer värdefull än någon annan. Personligen skulle jag lätt kunna byta bort julafton mot en 0-vison av varg, så pass viktigt är det för mig att få jaga och träna mina hundar.




Så vad skulle nu hända om jag nu är tvungen att sluta jaga på grund av att vissa nu vill ha ett djur som varken är viktigt eller utrotningshotad? Ja jag skulle nog inte hitta nått värde i den trista vardagen, hunden och jakten får ju ens jägarhjärta att pumpa! Alla förväntningar inför en höst gör så att våren och sommaren går snabbt och man kan med lätthet glida igenom den!




Inget i denna värld ska få mig att sluta jaga med hund! Det är bara så trist att det kommer vara en lång kamp för oss unga jägare som är tvungen att just nu leva med oron att vår jakt kan vara slut om några år. Tiden går snabbt och rovdjurstammarna växer, ordf i SRF sa en gång till mig att han var nöjd at han lämnar detta liv med en rikare natur. För vem kommer det att vara en rik natur? Vem kommer få offra det man lever för? Och vem är villig att offra det man lever för! Tror knappast dom som spelar hockey eller kanske håller på att sjunga vill helt plötsligt sluta med det för någon annan tycker det är dåligt. Ingen vill väll ge upp något som får en att leva eller hur?


För vilken "hobby" läger man ner så mycket tid som vi jägare med hund gör? Vem tar ut nästan all sin semester på hösten och kliver upp 4 på morgon för att fara ut och frysa i skogen? Tror någon att man skulle göra det om det bara var en hobby? Eller är det något man lever för? tänk lite på det...




Jag hoppas att alla vi som är eller kommer bli drabbade att se till och göra vår röst hörd, skriv och debattera på sidor på internt. Skicka mail eller brev till våra ministarar som har den beslutande rätten över vår svenska natur. Beskriv för dom hur viktigt det är för oss att få leva vidare som hundförare.


Av stovarjagaren - 24 september 2009 15:24

  Älgjakten började bra när jämthunden Bill spårade upp en älg tidigt på morgonen. Ett par timmar senare


Jaktveckan i Ransjö Nybodarna slutade i ett elände för Torbjörn Bäckman och Anna Eriksson. På onsdagsförmiddagen revs deras hund till döds av en varg. 

– Just nu känns allt hopplöst. Vi har förlorat en duktig jaktkompis och nu vill man bara sluta jaga, säger Torbjörn Bäckman från Vemhån.

Tillsamman med sambon Anna Ericsson hade han vikt den här veckan för älgjakt i Ransjö Nybodarna.

– Jakten är viktig för hela familjen. Alla är jägare och älgjakten ser vi fram emot varje år och vi jagar mycket i det här området, säger Anna Ericsson.



Läs mer: http://op.se/harjedalen/1.1379655




Kommentar: Det är som vanligt när man läser kommentarerna i dagstidningarna, man blir äcklad och irriterad varje gång. I saknad på annat att göra så sitter människor som troligen aldrig kommer bli drabbad av nått rovdjur och skriver ut deras hat mot oss jägare och våra hundar. Ingen människa förstår vad detta med jakt och jakthundar betyder för oss löshundsjägare. Det är något som sitter så djupt rotad i oss att det är nog bara döden som kan få oss att sluta med den. Jag vill även tala om att vi inte utövar någon hobby utan det är ett sätt att leva om man äger en jakt hund.

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards