En stövarjägares liv

Alla inlägg den 5 september 2009

Av stovarjagaren - 5 september 2009 15:13

ja det blev som jag hadet trott med denna resa, skulle gå lite upp och ner! Första dagen började dåligt med inga slag på go timmarna på morgon. Vi bytte område ganska snabbt och fick slag nästan på en gång. Det ledde till ett upptag som ledde till ett drev på ca 40 minuter. Allt förstördes av ett gäng Italienare som kom dundrande fram på skogsbilvägen med sina minibussar. Fick koppla på väg så inte min hund skulle bli överkörd. Sen for vi hem för värmen började ta ut sin rätt på hunden.

 


Dag 2 blev den bästa dagen av dom alla, det var lite regn och blåst och halv kalt till att börja med, Vi fick gå ganska långt för att hitta slag, men när väll hunden hittade slag så tog han upp. Drevet gick bra i 5 minuter till första tappen kom, men efter ca 20 minuter tog han åter igen haren och reste om den! Sen blev det lite halv hackit drev fram till 60 minuter för att sedan flyta på bra fram till 110 sen blev det tvär stopp och han kom tillbaka efter han insett att det var nog omöjligt att resa om haren.

 


Resten av dom 2 dagar vi var där blev det inte nått, han har tydligen gått och väkt på en räv ena dagen och sista dagen vet vi inte vad han drev i 5 minuter....

 


Men man kan som inte begära några super drev i dessa förhållanden, sen att det kryllar av idioter från andra länder i skogen som saknar allt vad jakt etik och respekt är gör ju inte saken bättre. Men men, hunden är i verkligen bra form och man ser redan nu att han skulle kunna jagat en femte dag. Men jag vill hålla igen nu i början och matcha in han i ett lungt tempo!

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards