Direktlänk till inlägg 2 juli 2009
Antal portioner: 6 Ingredienser
ca 2 ca 2 kg styckad hare
100 100 g rökt fläsk
200 200 g steklök
300 300 g kärnfria katrinplommon
salt och malen vitpeppar
ca 150 ca 150 g kantareller
Marinad:
1/2 1/2 flaska enkelt rött vin
5 5 kryddnejlikor
1 1 tsk timjan
1 1 lagerblad
Sås:
1 1 dl vispgrädde
1 1 msk vetemjöl
2 2 msk rönnbärsgelé
1. Blanda marinaden. Lägg i haren och ställ den svalt över en natt. Sila marinaden och spara den.
2. Tärna fläsket och bryn det med löken i en panna. Lägg detta i en gryta. Bryn därefter harbitarna i pannan och krydda med salt och peppar. Lägg över dem i grytan. Slå på lite av marinaden
3. Småkoka under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Lägg i katrinplommon och svamp efter 1 timme. Späd med resten av marinaden. Ta upp köttet, slå i grädden blandad med mjöl och koka såsen 10 minuter. Smaka av med gelé.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||||
|