En stövarjägares liv

Direktlänk till inlägg 12 maj 2009

Eirik granqvist!!

Av stovarjagaren - 12 maj 2009 15:09

MINDRE OCH STÖRRE VARGAR 

Vi har under en mängd år upplevt en målmedveten kampanj som trots att den absolut inget har att göra med varken allmänt naturskydd eller skydd av arter har förts och förs under naturskyddets täckmantel. Kampanjen som jag log åt när den teoretiserades i Zoologiska Museets korridorer för ett trettiotal år sedan håller nu på att kulminera och framtonar i mer och mer fanatiska och förljugna men effektiva former. 

Den syftar helt enkelt till att tömma landsbygden på folk i Sverige, Finland och Norge samt Mellan- och Sydeuropas bergstrakter. Dessa skall omvandlas till naturreservat utan människor. En liknande rörelse finns i USA. 

För att uppnå målet skyr man inga medel och framför allt är man inte rädd för att använda sig av vilka lögner som helst för att uppnå målen. Man använder sig med förkärlek av enkelspåriga, godtrogna människor som förletts till att tro att de gör någonting gott för naturen och djuren när de utför sina illdåd. 

De här människorna jobbar gratis och effektivt när de släpper ut rävar och minkar eller sittstrejkar för att hindra hyggen. De personer som i verkligheten dirigerar aktiviteterna sitter välskyddade där de nästlat in sig i maktcentra likt ministeriebyråer och bland Bryssels tjänstemän. 

Effektiviteten är beundransvärd i de många olika försöken att förgöra landsortsbefolkningens utkomst och existensmöjligheter. Medborgarna skall tvingas flytta till tätorterna. Vi skall dock komma ihåg att verksamheten knappast har att skaffa med varken vår egen regering eller EU fastän många naturskyddsfascister nästlat in sig också i Bryssel. 

Grundlagens stipulerande om rätt till trygghet, utkomst och liv har inte mera någon betydelse i sammanhanget. Politiker och tjänstemän låtsas för det mesta glömma bort lagens existens. 

Den pågående vargaveln är beundransvärd och går snabbt. Den är ju statssubventionerad, maskerad till forskning. Snart har vargpopulationen nått okontrollerbara proportioner. Storviltet tar slut och vi är snabbt tillbaka på adertonhundratalsnivån. Husdjursavel blir en omöjlighet och hundar kan inte kopplas ut eller användas vid jakt. 

Det kommer inte heller att dröja länge innan det första barnet åter blir vargbyte. Den stunden är mycket nära och jag fasar för den. Jag och många andra har länge varnat för den men viftas bort med de mest fantastiska lögner. Man hittar på vad som helst för att urskulda vargen när man inte mera likt tidigare helt kan förneka de många dokumenterade fallen med vargdödade barn och också vuxna människor. 

Åbovargarna som dödade och åt upp 22 barn förklarar man ha varit varg och hundkorsningar trots att två av de tre finns bevarade och är helt vanliga vargar. Jo, men den tredje som inte finns kvar! 

Senaste dumhet som jag hört är att stadspojken Karhilahti som är konservator vid Turun Yliopisto och som jag till och med hjälpt till tjänsten, hävdar att de vargdödade barnen i själva verket utgjordes av kamouflerade mord utförda av ogifta mödrar på sina oäkta barn som de sedan satte ut i skogen för att ätas upp av vargen! 

Det är egentligen helt onödigt att diskutera huruvida de barndödande vargarna varit korsningar eller andra abnorma individer för vargen själv kommer nog mycket snart att ge svaret. 

När Grekland och Spanien inträdde i EU så krävde de att rätten till vargjakt skulle bibehållas eftersom de har rätt stora populationer och önskar fortsatt kunna kontrollera dem. För att fåraherdarna i Apenninerna i Italien skulle kunna tolerera en rätt stor vargpopulation gjordes de redan för ett tjugutal år sedan till statstjänstemän och erhåller månadslön samt förses med nya får vartefter vargen äter upp de gamla. Inte att undra på att fåraherdarna i Apenninerna rätt väl tolererar vargen. 

Man tar ofta de sydeuropeiska vargarna som exempel på att människan där kan leva rätt bra tillsammans med en stor vargpopulation. Därför borde landsortsbefolkningen i de täta finländska skogarna också kunna göra det. Samma har också tjänstemännen i Bryssel hävdat. 

De sydeuropeiska vargarna är dock små rackor jämfört med de våra som är predatorer av en helt annan klass! Detta kan man säga hur många gånger som helst men det tycks inte noteras. 


Jag bifogar därför ett foto som i sig själv är mycket talande. Jag tog bilden i somras vid ett besök hos kollegerna på Darwin Museet i Moskva. Längst till vänster på bilden ses ett par nordostsibiriska vargar. I mitten vid skylten vår kraftiga nordiska/sibiriska skogsvarg, sydrysk skogsvarg, sydasiatisk varg och allra sist den lilla rackan till sydeuropeisk varg. Den är inte så värst mycket större än en stor räv. 

Sluta alltså med jämförelserna! Det är frågan om helt olika djur! 

Eirik Granqvist/Borgå

 
 
Ingen bild

Eirik Granqvist

12 februari 2010 04:50

Jag har observerat min artikel om storre och mindre vargar. Jag kommenterade nyligen de 8 "forskarnas" upprop for att radda de svenska vargarna fran inavel. DN tog inte in min kommentar. Vill Ni ha den for publikation sa sand mig e-postadressen sa kommer de.
Halsar Eirik Granqvist
Professor vid Shanghai Science & Technology Museum

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av stovarjagaren - 3 april 2013 10:10


    Jag erhöll idag tidningen Jägaren och upptäckte att allt går framåt och allt förändras i vår värld. Förr såg en varg ut som en varg men numera får den se ut hur som helst. Pärmbilden på det i dag erhållna exemplaret av Jägaren visar nämligen...

Av stovarjagaren - 8 februari 2013 11:31


  Hej, Som ni ser så har inte mina inlägg duggat tätt den senaste tiden. De beror på att tiden och orken inte räcker till. På jaktfronten har de inte hänt så mycket. Jakten är i stort sett över. Snön och skare sätter stopp för all jakt med ...

Av stovarjagaren - 25 januari 2013 13:19


  Hej, I helgen kommer det att hållas ett unghund-SM för Hamiltonstövare att genomföras. Hittills är det 60 hundar anmälda. Villkor för deltagande: Hunden (Hamiltonstövaren) får ej ha fyllt 4 år den dagen som provet genomförs. Pr...

Av stovarjagaren - 17 januari 2013 13:07


  (En extremt viktig varg i Sverige, men på andra sidan östersjön kallas dom hybrider)   Då får alltså den extremt viktiga ”varg” tiken leva kvar ett tag till. Förvaltningsrätten i STOCKHOLM tog beslutet idag att skyddsjakten på gu...

Av stovarjagaren - 14 januari 2013 10:25

  Hej,   När man har en bit att köra till sin jaktmark så är det svårt att avgöra hur vädret ser ut dit man ska. De blir som svårt att planera om man verkligen ska fara ut eller inte. I lördags var det en sån dag som gjorde att man tvekade. Fö...

Presentation

Omröstning

Nu går vi in på den andra halvan av jaktsäsongen. Vad tycker ni om det?
 Jagar hellre vitharar på barmark
 Har/rävjakt ska bedrivas på snö
 Vi får sällan snö där jag bor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards